maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kaksi vuotta

kaksi_vuotta
Kaksi vuotta on jo vierähtänyt siitä jännittävästä hetkestä, kun istuimme rouvien kanssa tuvassa kopioimassa ja allekirjoittamassa kauppakirjoja. Se oli perjantai-iltapäivä, samalla viikolla, jonka maanantaiaamuna mökin omistaja oli minulle soittanut ja tiistai-iltana oli sovittu kaupoista. Silläkin viikolla satoi paljon, ihan niin kuin nytkin.

Melko touhukkaaksihan elämä siinä muuttui, mutta enimmäkseen se on minusta ollut hyvä asia. Pikkuhiljaa nurkat muuttuvat mieleisiksi, kasvit löytävät paikkansa ja vuoden rytmi tulee tutuksi. Kevään ja alkukesän kasvuvoima on häkellyttävää seurattavaa. Siitä olen nauttinut erityisesti tänä kesänä, kun olen asunut mökillä jo toista kuukautta. Puutarha voimaannuttaa ja rauhoittaa -  huomaan, etten malttaisi olla sieltä pois lainkaan.

Tänä vuonna kesä alkoi jo ennen vappua, ja luonto on ottanut ilosta kaiken irti. Omenapuut kukkivat upeasti ja ovat nyt täynnä pikkuomppuja, karviaiset ja naapurin viinimarjat alkavat kypsyä, vadelmat ovat täynnä raakileita ja pikkumansikoilla voi jo herkutella. Saksankurjenmiekan lehdet yltävät nenänpäähän asti, ritarinkannus ja ukonhattu ovat minua korkeampia ja päivänliljat rinnankorkeudella. Porttikärhö kaartuu kauniisti ja kärhöpenkissä kisaillaan, kuka ylemmäs yltää.

Vuosipäivän kunniaksi juon kupin hunajateetä, raparperimuffinsin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti