maanantai 29. kesäkuuta 2015

Viinien juurella


Vanha viiniköynnös siirrettiin talon seinustalta katoksen kulmalle, niin että se olisi mahdollisimman aurinkoisessa paikassa ja köynnöstäisi kauniisti katoksen päälle. Kaveriksi tälle tummarypäleiselle vanhalle lajikkeelle ostettiin uusi vaalearypäleinen. Kuinka mukava onkaan sitten satoaikaan istuskella katoksen alla, kun rypäleet tipahtelevat suuhun.


Viiniköynnösten juurelle reunustettiin kauniilla kivillä penkki mansikoille, joita on siirretty siihen eri puolilta pihaa. Villiintyneiden joukkoon ostettiin kaksi kuukausimansikkaa,  jotta ne vähän uudistuisivat ja sato pysyisi hyvänä.

Toinen penkki reunustettiin nurmikolta pelastetuille nappikukille ja lemmikeille: vaaleanpunaiset, valkoiset ja vaaleansiniset sulassa sovussa. Niiden seuraan jätettiin päivänkakkaroita, jotka näyttävät olevan erityisen korkeaa lajiketta.

Vieressä kukkivat keväällä keltaiset tulppaanit. Näin kesällä niiden kohdalla kukoistaa kuunlilja. Viime kesänä liljoja oli kaksi, joista toinen muutti maaseudun rauhaan. Tämä nautiskelee nyt, kun sai lisää tilaa itselleen.

Toisella puolella kasvaa nuori omenapuu, silläkin juurellaan tulppaaneja. Omena ei vielä tänä kesänä kukkinut - ehkäpä ensi vuonna, kun sillä on noin suloisia uusia ystäviäkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti