perjantai 3. helmikuuta 2017

Portilla ruuhkaa

portilla_ruuhkaa

Portinedusta on hauskan näköinen, kun kanit ja rusakot ovat vuoroon puikahtaneet siitä puutarhan puolelle ja takaisin. Muualla on sen verran aitaverkkoa, että portinalunen on jäänyt helpoimmaksi paikaksi.

Pihalla odottikin aikamoinen yllätys: metsäkauris on loikkinut pihan poikki, kulmasta kulmaan. Ja omenapuun alla liukastellut jäällä, kuin Bambi ikään. Olen kuullut niiden loikkaavan parin metrin korkeudessa, joten meidän pikkuaidat eivät niiden juoksua edes hidasta.

Kauriita ruokitaan tuossa luonnonsuojelualueen puolella ja kanta on kasvanut sen verran, että tulevat jo puutarhan puolellekin. En kuitenkaan tiennyt niiden liikkuvan meillä asti.

Syksyllä ne pistivät poskeensa pitkän rivin kuunliljoja yhdestä puutarhasta, ja ovat tehneet muutakin tuhoa. Niin suloisia kuin kauriit ovatkin, eivät siis hirmuisen toivottuja vieraita puutarhalla.

Oravat ovat tutumpi näky niin kesällä kuin talvellakin. Tämä veijari on poikennut keittiöpuutarhassakin kurkkaamassa, olisiko siellä mitään kiinnostavaa.

Ovatkohan tavanneet tuossa kurtturuusun kulmilla, vai loikkineet eri aikoihin. Kauris, orava ja kanit. Toivottavasti ovat ainakin säilyneet kolhuitta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti