perjantai 1. elokuuta 2014

Puhdas kesäkoti


Onneksi mökissä on vain huone ja veranta. Sekä ullakko ja varasto, mutta niistä voidaan puhua syksymmällä, kun ilmat ovat viilenneet. Helteisessä säässä kuuraaminen ei ehkä ole lempipuuhaani, mutta mukavan näköistä jälkeä on tullut. Mökki on nyt hyvinkin asuttavassa kunnossa: ikkunat saa auki, ruokaa voi laittaa ja uni on takuuvarmasti sikeää.

Kivinokan uimaranta on melko lähellä, kävely- tai pyöräilymatkan päässä. Ranta on kuitenkin matala, ja vesi todella lämmintä. Onneksi rannalla on kylmä suihku, niin käynti on myös virkistävä. Sitten voikin loikoilla auringossa, aamupäivän urakoinnin jälkeen.

Mökin mukana tuli paljon kalusteita ja muita tavaroita. Sänkyä päällystävä ihana päiväpeitto on tuotu Intiasta asti. Räsymaton olen itse kutonut lapsena, mummon tuvassa kangaspuilla. Vanha puinen senkki on kullanarvoinen vaatteiden, liinavaatteiden ja pienten tavaroiden säilytyksessä. Puutuolit eivät nekään ole ihan uusia, istuinosatkin on kiinnitetty sellaisilla vanhanaikaisilla nauloilla.

Tiilihormista minulle kerrottiin, että se on alkuperäinen, ja että vain kahdessa mökissä koko alueella on sellainen. Kaikissa ei kai ole ollutkaan ja monista se on purettu. Kamiina sen sijaan on melko uusi. Yhden pesällisen olen polttanut - hyvin vetää ja kuumittaa vettä.

Ensimmäisenä iltana vähän jännitti jäädä yöksi. Nukahdin kuitenkin nopsasti ja heräsin virkeänä ihanan valoisaan aamuun. Vähän hassulta tuntui lähteä pyörällä vessaan ja aamupesulle.

Rutiinit alkavat pikkuhiljaa syntyä. Puutarha hiljenee jo kymmenen maissa, ja silloinhan alkaa olla jo pimeäkin. Iltaihmisenä puuhastelen vielä pitkään sen jälkeen kun useimmat valot ovat sammuneet. Pesulla käyn ehkä vasta puolenyön aikaan. Vastaantulijoita ei yleensä ole, ei myöskään jonoa. Aamulla kuitenkin herään ajoissa ja keittelen teetä jo kun maassa on vielä kastetta.

2 kommenttia:

  1. Mitä kuuluu ihanalle verannalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, veranta voi mainiosti. Raukeana katselee, kun talitiaiset ja punarinnat seurustelevat hiirien ja kanien kanssa, talvea odottavassa puutarhassa.

      Poista