keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Talkoohommia

Sunnuntaina istutettiin talkoilla rusokirsikkapuu lasten keinukentälle. Porukkaa oli mukavasti, jouduttiin vuorottelemaan, kun ei lapiot mahtuneet yhtä aikaa kuoppaan. Työnjohtaja oli alan ammattilainen, joten saimme samalla erinomaisen tietoiskun puun istutuksesta.

Talkootyöt ovat perinteinen siirtolapuutarhojen käyttövoima, ja yhteisöllisyyden ylläpitäjä. Osallistumia vaan on nykyään ilmeisen vaikea saada. Se on harmi, koska talkoilla on tehty monia sellaisia töitä, joista nyt joudumme maksamaan.

Itse olen alusta asti ajatellut, että talkoot kuuluvat tähän juttuun ja ovat sekä hauskoja että opettavaisia tapahtumia. Ainakin alku oli hyvä.

Kirsikkapuuopastuksesta rohkaistuneena lapioin heti omassa puutarhassa kuopan daalioille. Oikeankorkuisen tietysti, saamieni ohjeiden mukaan. Sinne ne hupsahtivat, hiukan ronskilla kädellä, mutta ihan ehjinä.

Pari päivää piti katsella miten niiden kävi, ennen kuin rohkeus riitti ananaskirsikoiden ja muiden istuttamiseen. Siellä ne nyt kaikki hämmästelevät olojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti