perjantai 25. heinäkuuta 2014

Muuttopuuhia

Huomasin, että parveke-elämän laatua voi parantaa viemällä joitakin kasveja puutarhaan. Muutos kohentaa toivottavasti myös kasvien oloa, kunhan saan ne istutettua maahan. Ainakin daaliat ovat kovin ahtaalla parvekelaatikossaan - ei uskoisi, että niin pienistä siemenistä voi kasvaa niin reheviä kukkia.

Ulkoilmaan ovat päässeet myös kesäneilikka sekä mahdollisesti etelänherne, jonka pitäisi kasvaa suurikokoiseksi ja tehdä loistavan sinisiä kukkia. Ainakin aurinkoa nyt riittää, sitähän kasvuun tarvitaan. Tänään puutarhalle muuttavat vielä ananaskirsikat ja värinokkonen. Sitten parvekkeella mahtuu jo mukavasti kävelemään.

Totuttelen ajatukseen, että puutarhassani kasvaa kukkien lisäksi kaikenlaista syötävää. Nyt muistan jo kastella niitä joka päivä, ja olen harjoitellut sadonkorjuuta: Iltapalalla oman maan lehtisalaattia, pinaattia, lehtimangoldia sekä kirsikkatomaatteja, lisäksi fetajuustoa. Jälkiruuaksi turkkilaista jogurttia, jossa oli runsaasti punaisia viinimarjoja, vadelmia ja muutama metsämansikka. Jonakin iltana teen raparperi-marjapiirakkaa. Kesän ihanuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti