sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Omenapuukaunotar


Omenapuiden hoitamista puutarhalla on riittänyt useammallekin päivälle. Toiveissa oli vähemmän, mutta parempia omenoita, sekä mahdollisimman vähän omenankehrääjäkoita taikka muita ötököitä.

Suurimman kävi isoveljeni muotoilemassa selkeälinjaiseksi kaunottareksi. Kaksi keskimmäistäkin olivat kasvaneet melko korkeiksi. Ne leikkasin itse, enkä nyt tässä käyttäisi sanaa muotoilu tai kaunotar, mutta kesällähän niissä on toivottavasti lehtiä.


Pikkuisinta omenapuuta ei vielä tänä vuonna tarvinnut leikata lainkaan. Luumupuusta sen sijaan napsin muutamia vioittuneita sekä latvuksen sisään kasvavia oksia.









Omenapuun oksia tuli melkoinen kasa, ja suurimmassa puussa vesiversotkin olivat melko pitkiä. Suoria kun ovat, niistä tulee varmaan hyvät ristikot herneille, pavuille ja kukkasille.

Omenapuiden harjauksesta tykkään enemmän kuin leikkaamisesta. Sadepäivien päätteeksi tai kun vielä tihuuttaa, juuriharjalla lempeästi rapsutellen. Mitä vähemmän jäkälää, sammalta ja vanhaa kaarnaa, sitä vähemmän  koilla ja muilla on munimispaikkoja. Kuoren alla olevaa nilaa ei kuitenkaan saa vahingoittaa. Puista tuli hauskasti ihan toisen värisiä kuin aikaisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti