keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Perunalaatikko(a)


Kasvatuslaatikot on myllätty ja uudelleen sijoiteltu, viljely voi vähitellen alkaa. Laatikoita on nyt kuusi plus yksi betoniallas, ja se kuulostaa paljolta. Viime kesän kokemuksesta kuitenkin sanoisin, että tilaa ei ole yhtään liikaa. Ja kehäkukille olen tänä vuonna suunnitellut ihan oman paikan. - Ne ovat ihania, mutta ei niiden tarvitse koko viljelyalaa täyttää.

Sovelsin laatikoihin kohopenkin ohjetta, sikäli kun mahdollista. Alimmaiseksi risuja, sitten multaa, vihersilppua, puoleksi kompostoitunutta multaa, viimekesäistä multa-hiekka-kalkkiseosta ja päällimmäiseksi on vielä tulossa ostomultaa. Kohopenkin idea on, että kompostoituminen käynnistyy, jolloin penkki lämpenee ja on sen vuoksi hyvä kasvualusta. Saa nähdä onnistunko yhtään. Hallaharsoakin opettelen tänä vuonna käyttämään, kaaria ei vielä ole mutta alkuun pääsee ihan noinkin.

Ensimmäisenä istutukseen pääsivät perunat. Kaverit jo kotona alkavat kukkia, näissä on vasta pienet idut. Myöhemmin perunoiden seuraksi tulee papuja, niiden pitäisi olla toisilleen hyvät kumppanit. Parvekkeella jo vähän odotellaankin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti