sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Muuttopäivä

muuttopaiva
Olen odotellut kesäkuun kymmenettä päivää, jonka jälkeen taimet kuulema vasta tulisi istuttaa, etteivät ne saa kylmää. Toisaalta olen katsellut naapureiden palstoja, joilla jo kasvaa reippaasti yhtä sun toista, kun on ollut niin lämmin toukokuu.

Reippain mielin pakkasin sitten ensimmäisen taimikuljetuksen. Se sujui oikein hyvin, joten toisena päivänä poljin muutamankin kerran edestakaisin, erilaisten laatikkoviritysten kera. Siellä ne nyt puutarhalla harjoittelevat - tomaatit, maissit, sammalleimut, verenpisarat, yksi eksynyt kurkku, mustasilmäsusannat, purjot sekä kolmensortin pavut. Parvekkeellekin jäi vielä kaikenlaista, odottelemaan omaa vuoroaan.

Ensi keväänä taimikasvatankin pavut suoraan puutarhan verannalla, sen verran ne kuljetuksessa vaurioituivat. Monet olivat kasvaneet jo tukilankojaan pidemmiksi kynttilälyhtyihin, ja muutama oli tykännyt enemmän toisten langoista kuin omistaan. Vaikka yritin olla varovainen, taitoksia tuli, ja lisäksi ilma oli kovin kolea. Verannalla ne nyt kuitenkin oikovat itseään, saavat pari päivää rauhassa toipua ennen maahan istutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti